TJ Ostrov u Macochy – FK Vysočany / Šošůvka 1 : 3 (0 : 2)

Vydáno: před 6 měsíci | Autor: Petr Panáček | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 826×

Sestava: Zouhar Daniel – Musil Patrik, Hloch Marek, Maňoušek Jiří, Kadlec Matěj – Kovář Petr, Srostlík Michal, Jamrich Jakub (75. Němec Libor), Svoboda Dixie (88. Šebela Martin) – Kosek Tadeáš, Šíbl Vladimír

Branky: Sekanina Jan – Srostlík Michal, Maňoušek Jiří (p.k.) a Kovář Petr

I v posledním utkání podzimu potvrdili naši muži výbornou formu, dokázali i pošesté v řadě zvítězit a přezimují tak na 2. místě tabulky. Výhra se však nerodila vůbec lehce. Přestože šel náš tým brzo do vedení a ačkoliv se Ostrov nachází na posledním místě tabulky, zápas byl velmi vyrovnaný a o třech bodech pro náš tým rozhodla lepší střelecká produktivita. Navíc se hrálo na velmi těžkém terénu, po pátečním celodenním dešti bylo hřiště rozblácené, s čímž naši hráči bojovali po celé střetnutí.

  Úvod utkání nám vyšel náramně. Už ve 2. minutě jsme vybojovali rohový kop, který zahrával z levé strany Jamrich, na jeho centr si naskočil Srostlík, míč z jeho hlavy ještě přizvedl jeden z bránících hráčů a ruka brankáře Ostrova máchla do prázdna – 0:1. Ovšem soupeř se z inkasované branky rychle oklepal a už v 5. minutě mohlo být srovnáno. Hráč domácích prošel až do pokutového území, kde mu jeden z našich hráčů na poslední chvíli ukopl míč, ovšem trefil pouze nohu dalšího hráče Ostrova a od ní se balon odrazil obloučkem přes brankáře Zouhara a naštěstí i přes naši bránu. Hrálo se ve svižném tempu, ale vinou rozbláceného terénu bylo k vidění i dost nepřesností. V 10. minutě unikl po pravé straně Kovář, nahrál před bránu na úplně volného Koska, jenže toho zradilo zpracování a míč mu uskočil od nohy. V této fázi zápasu měl náš tým více ze hry, ale dobře organizovanou obranou Ostrova se jen těžko prokousával. Naopak domácí sázeli na brejky a po jednom z nich se mohli dočkat branky. Ve 22. minutě unikl jejich hráč našim obráncům, ale sám před Zouharem poslal míč nad bránu. Rychlé protiútoky soupeře nám dělaly velké problémy. Naši hráči měli potíže s okamžitým návratem na vlastní polovinu a tak ve 30. minutě přišla další velká možnost Ostrova. To jeho hráč běžel z pravé strany sám na našeho brankáře, ale poslal míč vedle pravé tyče. Ve 32. minutě centroval Svoboda, míč si našel Kosek, jenže jeho nedůrazná hlavička větší nebezpečí pro domácí bránu neznamenala. Závěr první půle nám vyšel skvěle. Nejprve ve 39. minutě se uvolnil Šíbl, jenže místo přihrávky na volného Koska vzal zakončení na sebe, ovšem jeho slabý pokus gólman bez problémů chytil. V těchto minutách byla patrná velká převaha našeho týmu. Ve 41. minutě našel Kovář přesnou přihrávkou před bránou Koska, jenže ten netrefil míč. Nicméně akce pokračovala, k balónu se dostal Jamrich, nahrál mezi obránce Hlochovi, ten prošel až do vápna, kde ho jeden z domácích hráčů podrazil a rozhodčí Roučka nařídil penaltu. K té se postavil Maňoušek a prudkou polovysokou střelou zvýšil naše vedení – 0:2. V poslední minutě prvního poločasu se nám povedla pěkná kombinace, když Jamrich nahrál Šíblovi, ten posunul na Koska, Tadeáš se uvolnil na levé straně, jenže poslal míč nad bránu.

 I začátek druhého poločasu našim hráčům vyšel. Hned ve 46. minutě jsme šli do přečíslení, Kosek přihrál doleva Svobodovi, ten nacentroval před bránu, kam už si stihl naběhnout znovu Tadeáš, ovšem už nestihl usměrnit svoji hlavičku mezi tři tyče. Za minutu poté prošel dlouhý míč na Šíbla, ten se dostal do zakončení, ale z pravé strany střílel vedle levé tyče. Blízko gólové pojistce jsme byli ve 49. minutě. Jamrich vypálil z 25-metrů, jeho střelu ještě jeden z bránících hráčů přizvedl a domácí gólman jenom sledoval, jak míč orazítkoval břevno. V 52. minutě vysunul Jamrich Koska, ten procházel obranou, byl podražen, jenže rozhodčí jasnou penaltu neodpískal. V 55. minutě se poprvé ve druhém poločase dostal před naši bránu Ostrov a hned mohl snížit. Na pravé straně se zjevil před Zouharem domácí hráč, ale náš gólman ukázal skvělý reflex a míč vytěsnil nad bránu. Potom se hra vyrovnala, ovšem v 57. minutě nepříjemnou střelu domácího hráče Zouhar neudržel, ale Hloch včas odkopl míč do bezpečí. Hrálo se nahoru dolů, jenže náš tým se těžko dostával před brankáře Ostrova. Až v 67. minutě měl možnost Kosek, dostal se do zakončení, jenže v dost těžké pozici a bránu minul. Na hřišti nebyl znát rozdíl devatenácti bodů v tabulce. Ostrov hrál výborně a držel s naším celkem krok až do poslední minuty. Až v 80. minutě rozhodlo naše mužstvo o třech bodech. Musil nahrál Šíblovi, ten posunul na Kováře, který se několika rychlými kroky prohnal kolem obránce a bez nějakého přemýšlení vypálil z pravé strany a na jeho prudkou ránu k levé tyči brankář ani nereagoval – 0:3. Ostrov ale zápas rozhodně nezabalil a závěr patřil spíše jemu. V 83. minutě po trestném kopu vyboxoval Zouhar míč pouze k domácímu hráči, ale ten poslal dorážku nad. V 84. minutě se domácí přece jen dočkali čestného úspěchu. Jejich hráč centroval z pravé strany, nastřelil ruku Hlocha a rozhodčí odpískal přísnou penaltu. K té se postavil nejlepší střelec domácích Gross, jeho střelu k levé tyči Zouhar parádním zákrokem vyrazil, jenže k odraženému míči se dostal nejdřív Sekanina a ten dopravil míč zblízka do sítě – 1:3. Gólový účet mohl uzavřít náš tým. V 88. minutě se nejprve uvolnil na levé straně Kosek, jeho střelu z úhlu brankář vyrazil. Ještě v téže minutě měl Tadeáš další příležitost ke vstřelení branky, ale v sobotu mu nebylo přáno. Prošel sám před brankáře, ale při zakončení mu míč uskočil, tak jej napálil pouze do břevna. Následně se balón odrazil k Šíblovi, jenže Laďa v jasné šanci napálil míč vedle levé tyčky a tím zároveň udělal tečku za zajímavým střetnutím před výbornou diváckou kulisou.

 

Fotbalisté i funkcionáři FK Vysočany / Šošůvka děkují všem příznivcům za podporu v podzimní části okresního přeboru a těší se na další setkání s vámi na fotbalových trávnících v jarní části prozatím velice úspěšné sezóny.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Květen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Zobrazit vše