Projekt Knížka pro prvňáčka

Vydáno: před 10 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Projekty
Počet přečtení: 18762×

V pátek 22.11.2013  žáci 1. ročníku navštívili Obecní knihovnu v Ostrově u Macochy.

Asi si kladete otázku, proč? Důvod je prostý.

  V letošním školním roce vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR již šestý ročník  projektu na podporu čtenářské gramotnosti Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka. Cílovou skupinou jsou žáci prvních tříd. Projekt má pomoci u dětí podchytit zájem o čtení a vyhledávání informací hned od prvních dnů školní docházky. Do tohoto projektu přihlašuje žáky veřejná knihovna  ve spolupráci se školami v místě působnosti knihovny či v blízkém okolí. Knihovna musí od listopadu 2013 do května 2014 připravit pro prvňáky nejméně jednu návštěvu knihovny a uspořádat další akce vedoucí k rozvoji zájmu o četbu.

Odměnou pro zúčastněné bude kniha spisovatelky Magdaleny Wagnerové a ilustrátora Pavla Sivka - ABECEDA.

  Obecní knihovna Ostrov u Macochy přihlásila do projektu žáky z 1. třídy z Ostrova u Macochy a současně také naše vysočanské prvňáčky.

  První návštěva v ostrovské knihovně měla jeden hlavní cíl. Ukázat dětem základní funkci knihovny a seznámit žáky s tříděním dětské literatury. Vše nenásilnou, zajímavou  formou a  přiměřenou věku dětí. Nechyběly hry, soutěže a také pohádka.

  Žákům se v knihovně líbilo, všechny aktivity i úkoly plnili zodpovědně. Děti byly pozváni také na další pravidelné aktivity, které ostrovská knihovna pro děti pořádá.

  Jako vzpomínku na návštěvu knihovny nakreslí žáci z Vysočan i z Ostrova obrázek, který bude vypovídat o  návštěvě v knihovně a obrázky budou vystaveny pro potěšení všech návštěvníků v ostrovské knihovně.

O dalších aktivitách v  projektu Vás budeme informovat.

 

 

                                                                                            Mgr. Soňa Švrčinová

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červen 2020 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše