Nová školní zahrada

Máme krásnou školu, když se podíváme z ulice. Už se pracuje na tom, abychom měli hezké i sociální zařízení pro děti. Dvě třetiny jsme na to vyhráli, zbytek dodal zřizovatel a 13.2.2015 začneme.
To ještě není všechno, chtěli bychom i vlastními silami zapracovat na zahradě. Děti zatím zpracovaly společně s rodiči návrhy.

Vydáno: před 9 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 15109×

Soutěž „ Naše zahrada“

 

V letošním školním roce v rámci environmentální výchovy jsme si naplánovali jeden velký úkol. Vybudovat či přetvořit naši zahradu tak, aby sloužila pro žáky i pro návštěvníky školy jako vyvážené centrum nejen k odpočinku, ale také k poznávání přírodních zákonitostí .

Prvním úkolem na cestě k nové zahradě je především návrh, jak by měla zahrada vypadat.

Po celý měsíc listopad měli naši žáci možnost vymýšlet, tvořit, zjišťovat a nakonec „dát na papír“ svůj návrh zahrady. Pomocníkem byli žákům rodiče i sourozenci. Jednalo se tedy o nápad celé rodiny. Ve čtvrtek 4.12. pak začalo v naší škole hlasování o nejlepší zahradu z pohledu žáků. Návrhy byly očíslovány a hlasování probíhalo víceméně anonymně.

Vyhodnocení proběhlo v pátek 5. prosince. A jak to dopadlo?

První místo získal návrh Samuela Šmída ( 8 hlasů), na druhém místě se umístil návrh Moniky Jelínkové ( 6 hlasů) a o třetí místo se podělily Michaela Přibylová a Nikola Mynaříková ( 4 hlasy).

Všechny návrhy můžete zhlédnout v naší fotogalerii ( č. 1 – 22). Poté následují vítězné návrhy.

Závěrem je třeba poděkovat všem zúčastněným žákům i rodinným příslušníkům za zapojení se do soutěže. Zapojilo se 24 žáků z 39.

S návrhy budeme nadále pracovat a mnohé nápady či náměty budou jistě použity při konečné realizaci, o kterou se budeme snažit.

 

Mgr. Soňa Švrčinová