Veselé a poučné vysvědčení

Že se ve čtvrtek 29.1.2015 vydávalo vysvědčení, ví určitě každý. V naší škole jsme dostávali ještě vysvědčení sportovní - výsledek zapojení do projektu Česko sportuje. Přivítali jsme také vzácné hosty ze sdružení SLEPÍŠI.

Vydáno: před 9 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 10268×

29.leden byl den jako každý jiný a přesto byl sváteční. Ten den se totiž rozdávalo pololetní vysvědčení a to nejde se jen tak učit.

Celoroční hra nás učí znát a chránit přírodu a tak jsme si také v tomto duchu s naším Brontosaurem trošku pohráli. První hodinu nás čekala vědomostní hra, kdy děti hledaly ukryté lístečky po celé škole a odpovídaly písemně na dané otázky. Nejlepší znalosti prokázala dvojice Anna Musilová a Martin Matoušek. Zasloužili si sladkou odměnu i velký potlesk.

Po svačině jsme se rozdělili na dvě skupiny. Ti první měli akci „ SLEPÍŠ “ a ti druzí v tělocvičně cvičili na paralympiádě. Zkusili si soutěžit se zavázanýma očima jako slepí nebo používat pouze jednu ruku nebo nohu. Děti samy zjistily, že žít jako handicapovaní není vůbec lehké a závodit při tom, to už chce pořádný kus odvahy. Zkusili jsme si to a vážíme si zdraví.

Ve čtvrté vyučovací hodně se v tělocvičně rozdávalo vysvědčení a pak hurá domů! Jeden den pololetních prázdnin užít někde venku na sněhu.

Ve čtvrtek 29.ledna 2015 jsme na naší škole přivítali dva zástupce z Občanského sdružení Slepíši. Přijeli za námi s programem s názvem HELE LIDI. Podstatou tohoto programu je představit žákům zdravotní postižení zajímavou a hravou formou. Hlavní náplní je seznamování nevidících s vidícími.

Žáci si prověřili hmatové schopnosti, vyzkoušeli svůj sluch, zkoušeli přečíst Braillovo slepecké písmo. Setkali se přímo s nevidícím lektorem, který jim ukázal, jak se používá slepecká hůl a také dostali některé praktické návody a rady při náhodném setkání na ulici s nevidomým člověkem. Součastí programu bylo také představení a modelování Axmanovy techniky modelování pro zdravotně postižené. Děti si pod vedením obou lektorů vyzkoušeli vymodelovat obličej z hlíny.

Závěrem je třeba poděkovat rodičům našich žáků, který tento program pro svoje děti zafinancovali. Určitě přispěli na dobrou věc. Děkujeme.