Slavnostní zakončení projektu Knížka pro prvňáčka

Vydáno: před 9 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie:
Počet přečtení: 12129×

  Ve čtvrtek 4.6.2015 se v ostrovské knihovně konalo poslední setkání všech ostrovských a vysočanských prvňáčků. Spolu s nimi do knihovny přišli jejich paní učitelky, rodiče a nechyběli také ředitelé obou základních škol a starosta obce. Hlavním důvodem společného setkání bylo „ pasování na čtenáře“  a předání knihy Odemyky zamyky  JiříhoZáčka.

   Na úvod paní knihovnice připomenula všechny aktivity, kterých se školáci  zúčastnili. Po krátkém kulturním programu museli prvňáci ukázat, že opravdu jsou čtenáři. Každý školák musel přečíst krátký text. To se všem podařilo, a tak nic nebránilo tomu, aby proběhlo slavnostní dekorování. Akt provedli  Ondřej Hudec, Jana Sehnalová a  Karel Hasoň .

  Potom paní knihovnice přečetla několik básní z  knihy Odemyky zamyky a  děti se seznámily také s její knižní  podobou. Knihu předal dětem pan starosta a po společném fotografování se všichni účastníci rozešli domů.

  Závěrečné poděkování patří Městysu Ostrov u Macochy za podporu všech aktivity v ostrovské knihovně a také oběma ředitelstvím základních škol, které jsou  rovněž tomuto projektu nakloněni.

 

                                                                                       Mgr. Soňa Švrčinová, knihovnice