Sedmero krkavců aneb ztracené vysvědčení

Vydáno: před 8 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 11728×

  Věřte, nevěřte, ale vážně se to stalo! Vysvědčení se ztratilo!

  Ve čtvrtek 28.1.2016 se mělo hned ráno u nás ve škole rozdávat vysvědčení. Žáci seděli připraveni v tělocvičně a čekali na příchod paní ředitelky. Ta jim bohužel oznámila, že se vysvědčení ztratilo. Paní učitelky se odešly poradit, kde hledat vysvědčení  a mezitím  přišla  královna Fantazie. Chtěla žáky  pozdravit a také se podívat na vysvědčení, které však nebylo. Kdo pomohl? Tak, jak to v pohádkách bývá, přece někdo, kdo má dobré srdce. Byly to tři sudičky. Ty se uvolily, že pomůžou žákům najít ztracené vysvědčení, pokud splní tři úkoly. Najdou a sepíší důležité informace o krkavcích, seznámí se s pohádkou Sedmero krkavců, nakreslí ji jako komiks a převypráví  pro ostatní. Posledním úkolem bylo ušít košili stejně  jako Bohdanka. Tedy v úplné tichosti.

   Zajímá Vás jak to dopadlo?  Dopadlo to dobře, stejně jako v pohádce. Žáci splnili všechny zadané úkoly a sudičky jim prozradily, že vysvědčení je ukryto ve třídě. Školáci je našli, našli také paní učitelky, které jim vysvědčení rády předaly.

  A tak jsme se mohli rozejít domů, protože ten, kdo umí překonávat překážky, dokáže pomoci a poradit jiným a také se dokáže ovládat, dodržet pravidla, si vysvědčení plným právem zaslouží.

 

 

                                                                              Mgr. Soňa Švrčinová