Srdce nejbližším

Vydáno: před 7 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 14736×

Srdce s láskou darované…

Jsme žáci a žákyně, kteří navštěvují Základní školu ve Vysočanech v okrese Blansko.

Do naší školy chodí celkem 34 školáků. Možná se ptáte, proč tak málo? A je to vůbec škola?

Ale ano, my jsme škola malotřídní. Žijeme a pracujeme hodně společně, dobře se známe,

pomáháme si navzájem a máme se rádi.

Celkem dlouho jsme přemýšleli, komu srdce vyrobíme, koho potěšíme a kdo si zaslouží být obdarován. Nakonec jsme se rozhodli, že srdíčka věnujeme těm, o kterých si myslíme, že si je podle nás zaslouží.

V rámci hodin výtvarné výchovy jsme tvořili srdíčka a hádejte, pro koho srdíčka byla vyrobena.

Nejvíce srdíček jsme vyrobili pro celou svou rodinu. Vždyť máma, táta, sourozenci, to je důležitý článek v našem životě. Děkovali jsme hlavně za lásku, péči, starostlivost a podporu.

Na druhém místě se umístily naše maminky. Také těm jsme děkovali za péči a starostlivost, za dobré jídlo, pochopení a pomoc při školních činnostech.

Zajímavé bylo také srdíčko pro naše prarodiče. Třeba o Jonáše se krásně starají děda s babičkou a zvládnou se postarat také o nemocnou maminku. To Marek a Matěj do srdíčka vepsali, že mají dědu moc rádi, že je na ně hodný a často si s nimi hraje.

Nechybělo ani srdíčko pro věrnou kamarádku. To vyrobila Nikolka pro Danču, protože chce i nadále s ní mít krásný kamarádský vztah.

Vašek zase srdíčko věnoval našim kuchařkám. Vždyť dobře a chutně vaří a právem si srdíčko zaslouží.

Nechybělo ani srdíčko věnované kočičí kavárně Pelíšek v Brně, kde majitelé hledají pro opuštěné kočičky nové domovy. Srdíčko věnovala Danča.

Čtvrťáci vyrobili extra velké srdce. Vyrobili je pro paní učitelku Zdeňku Bejčkovou, která nedávno odešla z naší školy. Chtěli jí vyjádřit obdiv, lásku a také poděkování za vše, co je v uplynulých letech naučila a jak k nim přistupovala.

Srdíčka byla krásná… Každé jiné, s láskou vyrobené a také s láskou předané.

Přejme si, ať láska, se kterou  žáci srdíčka vytvářeli, se přenese i na obdarované. Vždyť láska je vzácný dar, který si člověk „musí zasloužit“ a našim obdarovaným se to podařilo.

 

 

Žáci a žákyně 3. – 5. ročníku ZŠ Vysočany, okres Blansko