Svět pravěkých lovců nebo podzim v lese

Vydáno: před 7 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 11600×

Naše další návštěva v Domu přírody v Moravském krasu na Skalním mlýně byla připravena pro mladší děti a mateřskou školu a pro 3. - 5. ročník na jiných stanovištích a s jiným programem.

Čím žije podzim, byl program pro MŠ, 1. a 2. ročník. V Domě přírody nás přivítala lektorka Terka a na uvítanou přečetla úryvek z knihy J. Karafiáta Broučci - Jak se chystali na zimu. Zhlédli jsme prezentaci zvířat a rostlin, jak se připravují na zimu a povídali si, co o tom už víme. Terka přidala spoustu informací, které jsme ještě neznali. Na zvířátka jsme si také zahráli, když jsme si hledali úkryty na zimu. Technicky založené zaujal kouzelný stůl s dotykovým pexesem, přírodovědce vycpaná zvířata a sportovce hra Na veverky. Odcházeli jsme nabytí vědomostmi, zážitky a s krabicí krmítek, která jsme si vyrobili.

 Sledovala a zapsala Martina Šamalíková

Žáci 3. - 5. ročníku se přenesli s Katkou a Vlaďkou o mnoho milionů let zpět. Do pravěku, do doby železné a bronzové. Nejdřív se seznámili s obyvateli a přírodními podmínkami. Následně se pomocí knihy Eduarda Štorcha Lovci mamutů přenesli do doby ledové. (Zima nám venku byla a místo sněhu padal studený déšť). Všichni členové rodu zvládli stopování zvěře a lovení sobů dlouhým oštěpem na jedničku. Dokonce se podařilo zachránit i ztracené kamarády. Vyrobené lano bylo dlouhé dost. Prokřehlí, jak z doby ledové jsme se ze Suchého žlebu vrátili do Domu přírody a zahřáli se při nakupování dárečků pro maminky a tatínky. Nechyběla ani horká čokoláda. Moc se nám to líbilo.

Společně s žáky se z dávných dob do reality vrátila Jana Sehnalová