Jsem hrdý, že jsem Čech, protože na olympiádě ......

Vydáno: před 6 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 5886×

Zimní olympiáda 2018

skončila. A my, jako správní Češi, jsme pyšní na naše sportovce.  Chtěli jsme se dozvědět co nejvíce informací nejen o našich medailistech, ale i o olympiádě. Proč vlastně je, kde se vzala? Jaké sporty na ní uvidíme? Změnilo se něco od té první?  Proto jsme se pustili do projektového vyučování.

To pondělní, 26.2.2018, jsme začali neobvykle všichni společně ve třídě a po krátké ukázce z historie olympiády už jsme věděli, jak vše začalo.

Do myšlenkové mapy jsme pak ve skupinách doplnili všechno, co známe z televize, knih i časopisů a hledali jsme dál. V tabletech, na mobilech i na informačních listech rozvěšených po škole.  Nasbírali jsme opravdu hodně poznatků.

Nejtěžší pro všechny pak bylo překonat sám sebe a pokusit se splnit sám hodně těžké úkoly z matematiky nebo českého jazyka. Zvládli je všichni. Někteří lépe, jiní měli potíže. Inu pondělí je pondělí.

Ten, kdo splnil domácí úkol a připravil se na projektové vyučování, tomu se dobře pracovalo. Při tvorbě plakátu o určeném sportovci bylo práce dost a každá informace nebo obrázek či nápad se hodil. Šest smíšených skupin tedy vyhledávalo informace o Ledecké, Sáblíkové, Krčmáři, Samkové, Erbanové a Vítkové.

Vodítkem bylo 7 otázek, na které bylo nutné odpovědět.

- Kdo jsem?

- V jakém sportu vynikám a co o něm víš?

- Moje sportovní úspěchy

- Moje zájmy, koníčky, zaměstnání

- Jak vypadám

- Proč jsem vaším vzorem?

- Vzkaz do dalšího života

Jakmile byl plakát hotový, každý si vyrobil olympijského maskota – bílého tygra.

Poslední vyučovací hodina patřila prezentaci a ocenění všech, kteří dnes dobře pracovali.

 

Dana Kouřilová