Slavíme úspěch v matematické olympiádě!

Vydáno: před 4 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 4276×

Každoročně porovnáváme svoje "matematické" síly v různých soutěžích. V září je to Logická olympiáda - pro všechny žáky školy, kteří se na ni přihlásí. V únoru pak pro 2. až 5. ročník Matematický klokan. Obě soutěže jsou celostátního charakteru a naše děti se umísťují většinou v první polovině výsledkové listiny.

S žáky, kteří mají vynikající výsledky v matematice, se pak zapojujeme do školního kola Matematické olympiády nebo Pythagoriády. Tyto soutěžě jsou jen pro žáky 5. ročníku. Úspěšní řešitelé pak postupují do okresního kola. Máme málo žáků, tedy máme málo vynikajících matematiků. Ale máme.

Školního kola Pythagoriády se zúčastnili Ondřej Ševčík, Šimon Šmíd a Radim Jančík. Postup do okresního kola jim unikl pouze o "chlup" = 1 bod.

Školního kola Matematické olympiády se zúčastnili Ondřej Ševčík a Šimon Šmíd.  Oba se nominovali do okresního kola. Jel soutěžit jen Ondra. A udělal radost nám všem. Umístil se na 2. místě.  Překonal  i žáky z úplných škol, kteří chodí do matematických tříd. Je to obrovský úspěch! Moc mu gratulejeme a máme radost. Zkrátka jsme na něho pyšní. Ondra dokázal všem, i sám sobě, že pilná práce nese své plody a i na malé, často podceňované malotřídce, můžeme "vyučit" mistra svého oboru.

Ještě jednou obrovská gratulace!

 

Jana Sehnalová

 

Připojené soubory