Taneční kroužek

Vydáno: před 2 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 3345×

Od září probíhá v tělocvičně Základní školy Vysočany taneční kroužek, ve kterém se děti učí základy aerobiku, zumby, scénického nebo orientálního tance. Kroužek navštěvuje celkem 10 dívek z prvního stupně ZŠ Vysočany. Tančí na českou i zahraniční hudbu a největší úspěch zatím má dívčí skupina Lollipopz a ze zahraniční hudby si velmi oblíbily píseň Timber od amerického rappera Pitbulla a zpěvačky Keshy. Písně vybírám podle tanečního stylu, který se zrovna učíme a také podle toho, zda je děti znají. Snažím se choreografie tvořit tak, aby je zvládnul opravdu každý a mohl si tanec užít naplno.

První vystoupení, které jsme nacvičily, mělo proběhnout na rozsvícení vánočního stromu v obci. Jelikož se rozsvícení nekonalo, holky své vystoupení předvedly kamarádům ze školy poslední den před vánočními prázdninami. Velmi mě těší zájem ze strany dětí a věřím, že nadšení z tance bude pokračovat i v novém roce.

Ve fotogalerii můžete nahlédnout, jak vypadají naše taneční tréninky, ale také na nácvik zmiňovaného vánočního vystoupení.

Michaela Kouřilová, vedoucí kroužku