Všichni jsme jenom lidé - TINO

Vydáno: před 2 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 3006×

Ve čtvrtek 3.2.2022 čekal naše školáky další projektový den. Tentokráte poznávali dvě země- Anglii a Chorvatsko. Obě země nám přiblížil člověk nejpovolanější – Tino. V Chorvatsku se narodil a Anglii zná také velmi dobře. Ani pro děti není neznámým člověkem. Od září se s ním potkávají v roli rodilého mluvčího a od čtvrtku ho znají také jako bezvadného průvodce, kterému se podařilo připravit velmi pěkné dopoledne pro naše školáky.

Celé seznamování bylo pro žáky poutavé, dozvěděli se spoustu nových a zajímavých informací, rozšířili si slovní zásobu o řadu nových anglických slovíček, poznali známá jídla obou zemí, významné kulturní památky, známé osobnosti, které obě země proslavili po celém světě.

Ani školáci nebyli pouhými posluchači, ale aktivně se do projektu zapojili. Sehráli tři české pohádky. Jednu celou v angličtině, druhou „česko-anglicky“ a nejmenší školáci ukázali nejen krásu češtiny v pohádce O veliké řepě, ale doplnili ji ještě skvělými hereckými výkony. Na závěr žáci vyrobili „Tina“ jako kluka, jehož tělo je utvořeno z rukou. Ty symbolizují propojenost všech lidí napříč kulturami. Všichni jsme jenom lidé a vzájemné poznávání nám všem otevírá cestu do celého světa.

Mgr. Soňa Švrčinová