Report z Vysočanské smyčky 2013

Vydáno: před 11 lety | Autor: Bořivoj Sekanina | Kategorie: Aktuálně
Komentáře: 0× | Počet přečtení: 26621×

„Děléte tak, děléte tak a budete mít“… To by řekla moje teta, kdybych se jí zeptal, co ona na to? A tak jsme měli... 3. 8. 2013 jsme vyrazili do dalších kilometrů na 6. ročníku vysočanské společensko-cyklistické události s názvem Vysočanská smyčka. A letos to byla docela pekelná událost, o tom není pochyb. Při předpovědi počasí na tu pekelnou sobotu mě přecházel mráz po zádech.

Blázni, BLÁZNI!!! Vysoká koncentrace bláznů na jednom místě. Máme štěstí, že Dr. Chocholoušek má jen omezený počet sanitních vozů, lapiduchů a lůžek v sanatoriu. Jinak bychom tam byli všichni. Proč? Protože počasí bylo vhodné tak leda na to „domácí žvýkání“. Ale my ne, jako vždy jsme do toho šli prsama a nakonec to bylo fajn. Takže jednu hodinu po poledni, kdy páni doktoři nedoporučují pobývat na přímém slunci a už vůbec ne provozovat nějakou fyzickou zátěž, se na start letošní Smyčky postavilo úctyhodných 86 účastníků a vyrazilo do boje s vedrem, žízní, únavou, bolestí různých tělesných partií a vlastní hlavou, kterou běží otázka, proč já blbec, případně proč já kráva neležím raději někde u vody nebo nesedím v nějaké klimatizované hospodě. Letos pozměněný 4,2 km dlouhý okruh, ve kterém na každého čekají dva kopce s celkovým převýšením 44 m přišel vhod. Kdo si chce dát „stovku“, musí to otočit 24krát. V kratší variantě to bývalo 36x a to už by bylo fakticky jenom pro tvrďáky. Ale uznejte. Znáte nějakou podobnou sportovní akci, při které máte na trati o něco málo delší než 4km celkem 4 občerstvovačky? Jenže když to vezmu osobně, tak i s tím občerstvovacím komfortem a poctivým dodržováním pitného režimu, jsem se byl „vyprášit“ až někdy v devět večer. Jóóóó, bylo to docela peklo.  Celkem nás tedy bylo 86, stovkařů bylo rekordních 14. Těší mě účast velkého počtu capartů, byť by dali jen jedno kolo. Ale našli se i takoví, co sice kopce tlačili, ale neúnavně si připisovali další průjezdy. Tleskám… Pozoroval jsem takovou malou příjemnou změnu v tom, že se vytratila otázka, koho ta kravina, najezdit 100km ve Vysočanech, napadla. Zato se objevilo suché konstatování, že my si nemůžeme zařídit normální počasí. Buď se to hodnotí slovy „kurňa to je pařák“ a nebo „zase chčije“. No co. Počasí neporučili ani komunisti, natož pár týpků, kteří to pro vás a nás rádi pořádají. Jak známo, letos jsme se přesunuli k bráně bývalého JZD, kde, alespoň dle našeho názoru, je daleko vetší klid než u silnice v Housku, ale o to to bylo trochu pořadatelsky náročnější. Občerstvení se jistě s nejlepším vědomím a svědomím zhostili hasiči z Houska a my jim děkujeme. Navíc jsme si s jejich výbavou mohli dovolit přísun vody na místo startu, což bylo betelné osvěžení. Dík patří i obci Vysočany a Sportclubu Ráječko za zapůjčení střech nad hlavou, bez kterých by to letos opravdu nešlo. Taktéž čtveřici spolehlivých – Lence, Zdence, Bohuně a Haně, které se staraly o evidenci průjezdů startujících, Mírovi Sedlákovi a Jurovi Jurkovi za pomoc při stavění stínovrhů a dík patří i rodinné farmě Ševčíků, která nám poskytla zázemí v podobě toalety a zdroje elektrické energie pro lačné elektrospotřebiče. Dík patří všem, co nějak pomohli a jistě také těm, kteří v tom pekelném počasí přišli, přivázali si startovní číslo k bowdenům a postavili se na start.

Tož zase za rok, ne?

Luděk Přibyl, za tým Vysočanské smyčky

Odkazy: 

Vysočanská smyčka očima Zdeňka Přibyla z SC Ráječko  http://www.scrajecko.cz/index.php?page=cinnost_scr/vysocanska_smycka_2013

Fotky 1  - http://smycka.rajce.idnes.cz/Smycka_2013/

Fotky 2 (Daniel Grym) -  https://plus.google.com/photos/103519618963882745158/albums/5908559275129027265

Připojené obrázky

Komentáře (0)

Zapojte se do diskuze k článku: