FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 16799×

1.B.:    FC Soběšice - FK Vysočany / Šošůvka  A     5 : 2  (2 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Bezděk Luboš, Hejč Tomáš, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Šebela Martin, Krátký Marek, Torda Jan, Hejč Jiří (78. Klimeš Martin) – Sychra Tomáš
Branky: Kozel Stanislav 3, Caldaroni Marco a Králíček Ivo – Torda Jan a Krátký Marek
Po nevydařeném utkání s Lipovcem, nás čekal vedoucí tým tabulky. Znovu jsme před zápasem řešili absence některých hráčů stabilně působících v základní sestavě, a i když toto utkání opět skončilo naší vysokou porážkou, tak se alespoň nemusíme stydět za předvedený výkon. Doufejme tedy, že to bude povzbuzení do dalších bojů.
Domácí se snažili od úvodního hvizdu rychle kombinovat a co nejrychleji rozhodnout dnešní utkání, ale naším zodpovědným bráněním se do větších šancí nedostávali. Už už to vypadalo, že první půle skončí nerozhodným výsledkem, ale v běžící 34. minutě jsme zaváhali u odraženého míče, domácí rychlou přihrávkou mezi naše obránce přečíslili celou naší defenzívu a domácí Caldaroni se přesnou střelou k tyči nemýlil, 1:0. Bohužel nezůstane jen u jediné branky. Ve 39. minutě přichází první vážnější chyba, když jsme se ve velkém počtu zbytečně vrhli do útoku, po ztrátě míče na útočné polovině nás domácí rychle přečíslili a domácí Kozel si doslova vychutnal jak našeho obránce, tak i brankáře a pohodlně zvýšil na 2:0. Ve zbývajícím čase první půle se pak již nic zásadního neudálo.
Ve druhém poločase jsme s nepříznivým stavem chtěli něco udělat, ale prvních deset minut by se dalo nazvat jako „tragikomedie“.  Již v 50. minutě se z rohového kopu prosadil domácí kapitán Kozel, 3:0. Hned o minutu později se ve skrumáži v pokutovém území dostal k míči Králíček a bezpečně zvyšuje vedení Soběšic na 4:0. No a završení této epizody proběhlo v 56. minutě, když svůj dnešní hattrick dokonal Kozel na hrozivých 5:0. V tuto chvíli to vypadalo, že si z dnešního utkání odvezeme pořádný výprask, ale naši hráči se dokázali vzchopit a ve zbytku utkání jsme předváděli mnohem lepší podívanou, kterou jsme dokázali okořenit dvěma brankami. Nejprve se v 62. minutě k odraženému míči dostal Torda a povedenou střelou snižuje na 5:1. A konečně v 77. minutě se po přetaženém centru krásnou střelou „z první“ trefil Krátký a uzavřel tak střelecký účet dnešního zápasu na konečných 5:2.
Příště: V sobotu 4. května se pokusíme zastavit sérii pěti zápasů bez vítězství, ovšem čekat nás bude nelehký soupeř v podobě Svratky Brno B. Střetnutí bude sehráno na hřišti v Šošůvce se začátkem v 17:00 h. Všichni příznivci jsou na tento zápas zváni.

OP:  FC Olešnice - FK Vysočany / Šošůvka B    0 : 3  (0 : 2)

Sestava: Konečný David – Petr Lukáš, Bezděk Luboš, Wágner Tomáš, Zouhar Daniel – Kašpárek Filip (87. Nemeškal Petr), Doležel Petr, Krátký Marek, Beneš Michal, Šebela Dominik – Mrázek Petr (48. Knödl Michal)
Branky: Doležel Petr, Krátký Marek a Kašpárek Filip
O velké překvapení se postaralo naše béčko v Olešnici. Ačkoliv jsme nastoupili v základní sestavě hned se čtyřmi hráči malé kopané K20 + náhradním brankářem Dankem Zouharem na místě levého obránce, tak jsme domácího favorita dokonale zaskočili. Olešnice sice byla zejména v první půli lepším celkem, ale její místy až bohorovnou hru jsme dokázali do poločasu ztrestat dvěma brankami a ve druhé polovině už do byla ze strany domácích spíše křeč, která nám tak usnadnila cestu k nečekaným třem bodům.
Úvod zápasu se nese dle očekávání. Domácí začnou náporem, ale hrajeme směrem „dozadu“ pozorně a tak to nemá soupeř jednoduché. Přesto můžeme inkasovat již v 11. minutě, to si šest metrů od brány naskočí na přesný centr hráč Olešnice, ale v této jasné pozici bránu míjí. Olešnice je i nadále aktivnější, ale dokážeme její akce narušovat a zejména díky velmi silné středové ose i zaútočíme. Přesto můžeme prohrávat, když se ve 22. minutě objeví před Konečným osamocený hráč domácích, ale náš brankář předvede skvělý přesun proti míči a následnou střelu svým tělem zastavuje. Ve 30. minutě pak přijde asi zlomový moment utkání. Domácí brankář odkopává z hranice „šestnáctky“, na polovině hřiště si míč zpracuje kolenem Doležel a následně bez dopadu míče na zem posílá prudký projektil přímo na bránu Olešnice. Domácí brankář si sice na míč sáhne, ale ten i tak končí pod břevnem jeho brány, 0-1. Naše vedoucí branka soupeře notně zaskočí a naopak našim hráčům dodá energii. Najednou je převaha Olešnice pryč a hrajeme vyrovnaný zápas. Navíc záhy přidáme další gól. Ve 37. minutě zahrává přímý kop z levé strany Bezděk, na hranici „šestnáctky“ si na míč naskočí Krátký a parádní hlavičkou, které se od pravé tyče odráží podruhé do sítě Olešnice, navyšuje vedení FK, 0-2. Tato branka je už pro domácí doslova šokem. Sice se snaží ještě do půle něco s výsledkem udělat, ale přes dvě nadějně vyhlížející příležitosti se jim to nepovede.
V průběhu druhé půle pak zasáhne do hry i střídající Knödl a jeho rychlost je na hřišti hned znát. Ovšem je třeba pochválit i naše další fotbalisty. Ti zkušenější podpoří ty méně zkušené a je nutno říct, že především hráči z malé kopané hrají na hranici svých možností. Navíc naše trochu z nouze složená obrana nepouští soupeře do větších šancí a tak se protihráči postupem času spíše věnují vlastní sebekritice než hře samotné. V 58. minutě pak můžeme i vedení zvýšit, když po průniku Knödla střílí těsně vedle brány Doležel. Nemusí nás to však mrzet. V 77. minutě se Knödl vyhne ofsajdové pasti Olešnice a spolu s Kašpárkem postupují sami na jediného obránce. V pravou chvíli Michal předloží Kašpárkovi míč před bránu a Filip svůj první start v základní sestavě v dospělé kategorii v životě oslaví také prvním gólem, když z dvanácti metrů posílá míč do poloodkryté brány, 0-3. V podstatě je rozhodnuto, ale soupeř se snaží alespoň o čestný úspěch. V 86. minutě domácí hráč z pěti metrů trestuhodně přestřeluje a pak v 89. minutě předvede parádní zákrok Konečný, který střelu ze šestnácti metrů „vytáhne ze své šibenice“. Mimochodem právě David Konečný v neděli oslavil své čtyřicátiny, takže vychytaná nula na horké půdě v Olešnici byla takovou pomyslnou třešničkou na jeho narozeninovém dortu.
Příště: V neděli 5. května naše béčko čeká na hřišti ve Vysočanech jeden ze spolufavoritů soutěže a ještě loni účastník 1.B. z nedalekých Jedovnic. Začíná se v 17 hodin a samozřejmě, že zveme všechny příznivce.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Srpen 2019 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Zobrazit vše