Report z Vysočanské smyčky 2010

Vydáno: před 14 lety | Autor: Milan Včelař | Kategorie: Aktuálně
Komentáře: 4× | Počet přečtení: 25768×

Psal se den 21., měsíce srpna, roku 2010. V tento světlý den naší temné historie (nebo naopak?) jsme se vyburcováni historickým datem rozhodli na druhý pokus dobýt velmoc Vysočany. Místo tanků jsme však útočili na kostitřasech různých kovových i nekovových slitin, počtů kol a koleček, velikostí, stáří i stádií rozkladů. Dobývání umožnila naše technicko-taktická operační skupina, která dokázala zpacifikovat známé rosničky Zákopčaníka i Zárybnickou a držet je zabedněné v sudech tak dlouho, že nedokázali držet nad bojištěm dešťové mraky a mohlo se začít okupovat.

Po krátkých, ale intenzivních dopoledních přípravách  se po brzkém obědě začali okupanti sjíždět k hlavnímu stanu, který máme již tradičně umístěn před hospodou "U Klemsů" v Housku. Porodní bolesti již nejsou po předchozích ročnících tak velké, takže se dá říct, že prezentace probíhala v klidu a bez větších zádrhelů. Startovní výstřel zazněl sice s menším zpožděním, ale hlavně že vůbec zazněl a pakáreň začala.

První kolo hezky zlehka, aby ti co neznají poznali a pak už dle výkonnosti a chuti. Kroužíme. Dolů, nahoru, vana plná vody, ještě nahoru, doprava, ostře doleva, doprava, dáváme přednost, hrnem, dolů, bacha úzká hráz, nahoru, doprava, úsměv jak je nám fajn a další a další kola. Dolů, žlutý šlápoty na asfaltu (triatlon), slimák, nahoru, krávy (v dalším kole už je fakt spočítám), koně (ty už mám dávno spočítaný), doprava (ta kočka je snad sádrová), výletiště (co tady jsem toho zažil, ještě teď je mně blbě), kolem hřbitova rychle pryč, fotbalový hřiště (co je větší blbost? honit se za balónem nebo se honit furt dokola dědinou?), "Koudy" se slivovicí (už si mám dat nebo až další kolo?), rybník (škoda že není triatlon, dnes bych si i zaplaval, teplo jak kráva), nahoru (šnek a želva?? kdo to? co to?), ještě nahoru (hospoda, stín, pivo, párky, zmrzlina, že bych si dal pauzu?). Při pauze slyšíte: "Já jsem člověče zjistil, že mám svaly, o kterých jsem do dneška nevěděl". "Ukažte mně toho vola, kterej to vymyslel". "Baže, strčí pracku kam nemá a pak se tady nalívá"... "Příští rok už fakt pojedu taky...". A tak to funguje až do 19.hodiny. Pak je konec a začíná volná zábava, která vlastně začala tím startovním výstřelem. Ale tohle všechno se samo neudělá, takže musíme poděkovat všem, co se podíleli a to jsou: Bohuna Hudcová, Lenka Buchvaldková a Zdeňka Hejčová jako prezentátorky a kalkulátorky, starosta Vysočan pan Škaroupka a jeho demoralizér výtečné kvality, paní Křížová a Dáša Kellnerová z hospody se studeným a tekutým, Ivan Jelínek s rodinou a udírnou, TJ Vysočany, která zapůjčila střechy nad hlavou a místa k sezení, Tecnotrade s.r.o. a jejich dodávka, bez které bychom to vozili ještě dnes a v neposlední řadě pan Antonín Sedlák za sponzorský dar v sympatické formě pivního sudu. 

Na start letošní Smyčky se postavilo celkem 69 lidí. Toto číslo nám trochu zkazilo radost. No uznejte, nebyla by to krása. 21.srpen 68 startujících.... Usilovně pátráme, kdo úmyslně rozšířil řady startujících, aby nám pokazil tuto historicko-číselnou hříčku. Zatím je v podezření tato osoba. Podle uniformy vítr vane odkudsi ze západu - nicht wahr? 

Někdo Vysočanskou smyčku jede na 100% jako trénink, někdo si zkouší kolik vydrží, někdo si dělá žízeň a je rád mezi ostatníma a někdo má radost za diplom, byť třeba za jedno kolo. To je každýho věc. A jestli se mezi těma řádkama najdete, vypadá to, že příští rok se bude zase "okupovat".  Těšíme se na Vás. Je to hlavně sranda...

Fotogalerie Vysočanská smyčka 2010

Milan a Luďa, www.bajkeriny.net

Poznámka: Smyčku neděláme jenom pro svoje pobavení, ale taky a hlavně pro Vás, takže nás zajímají Vaše reakce, komentáře, připomínky a nápady na vylepšení. Předem díky.

Komentáře (4)

  • Odkaz na komentář

    Usmyčkovaný účastník, před 14 lety

    Bezvadná akcička, která se zdá být srandou dokud se nezkusí. Ono to celkové převýšení 1495 m není zase tak zanedbatelné a každý kdo si nějaké to kolo dal ví, že nahoře u bývalého "JéZéDé" dochází nejen dech, ale i slušných slov :-).
    Všem pořadatelům dík a příští rok hrrrrrrr do toho!!!

  • Odkaz na komentář

    Smyčkař, před 14 lety

    Vynikající akce, velké díky pořadatelům. Nápady na vylepšení: Pokud bude příště ak prat slunko - k rybníku sprchu, jako na TT.

  • Odkaz na komentář

    Franta, před 14 lety

    Sprcha není potřeba, stačila ta vana pod kravínem :-)

  • Odkaz na komentář

    Franta, před 14 lety

    Sprcha není potřeba, stačila ta vana pod kravínem :-)

Zapojte se do diskuze k článku:




Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše