Naše stromy a keře - projekt

Vydáno: před 10 lety | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 11497×

Celý školní rok 2014- 2015 se budeme zabývat přírodou. Za patrona jsme si zvolili BRONTOSAURA. Jeho jméno nás bude provázet všemi projektovými dny i různými úkoly, které budou v průběhu školního roku žáci plnit. Po jejich splnění si budou moci vykreslit jedno z jeho písmen tak, aby s koncem školního roku měl každý žák slovo BRONTOSAURUS vybarvené.

Ve čtvrtek 9.října 2014 jsme poprvé pracovali v projektovém vyučování.

Hned první projekt nesl název více než příznačný pro přírodu „ Naše stromy a keře“.

Ráno jsme se sešli všichni v tělocvičně, kde proběhl náhodný výběr žáků do skupin. Vznikly tak 3 skupiny smíšené ve věku od 6 ti – 11 ti let.

Potom odešla každá skupina se svou paní učitelkou do jedné ze tříd a již pracovala pod jejím vedením.

Nejdříve následovala práce s textem, ve kterém se objevily stromy. Žáci naslouchali, vyhledávali sami informace a ty potom prezentovali svým mladším spolužákům.

Další činnost se odehrávala venku, v přírodě. Každá skupina měla za úkol najít a přinést do školy větvičky a plody všech jehličnatých stromů, dvou známých listnáčů ( buk, dub, topol, javor, olše, bříza, lípa) a také bylo nutné najít dva keře, které rostou v blízkém okolí školy.

Z tohoto materiálu museli žáci vytvořit výstavku pro ostatní spolužáky, připravit popisky, shromáždit informace o stromech a keřích a nesměl chybět ani popis stromu v anglickém jazyce.

Všem se tento úkol podařilo zvládnout velmi pěkně. V každé třídě je uspořádána výstavka stromů a keřů a bude našim žákům sloužit jako studijní materiál ke splnění dalšího úkolu a tedy i dalšího písmene v naší celoroční hře.

 

 

 

Mgr. Soňa Švrčinová