Poznej sám sebe - projekt

Vydáno: před rokem | Autor: Jana Sehnalová | Kategorie: Aktuality
Počet přečtení: 1466×

Známe se dobře? Známe svoje spolužáky? Známe se napříč ročníky? A jaká /-ý vlastně jsem?

Odpověď na tyto otázky dal školákům úterní projekt. Jak probíhal?

Vše začalo  společnou  hrou “Na molekuly“ a následovalo  přání pro spolusedícího do nového dne. Hra „Na reportéry“ ukázala, že se umíme oslovit, že si jsme hodně „podobní“. Poté se začaly plnit úkoly s kamarádem, který byl školákovi  „přidělen“. Společně nakreslit obrázek jednou tužkou a beze slov, diskutovat o společné práci, spolupracovat s novým kamarádem a  dokreslit  jeho  obrázek, zkusit se nakreslit jako zvíře, se kterým mám „něco společného“. Tak to byly další zajímavé aktivity, při kterých se žáci poznávali.

Kamarádství je založeno na tom, že o sobě víme hodně věcí, máme společné zájmy, mluvíme spolu, trávíme spolu hodně času a hlavně  se máme rádi. Myslíme na sebe a dokážeme si „dělat radost“. Na závěr projektu si školáci vyrobili nejdříve dárek pro  svého  kamaráda,  se kterým celé dopoledne pracovali. Ten mu osobně předaly. A radost předávali dál. Upekli pro svoje rodiče, kamarády perník a jablíčka v županu.

Mít rád, myslet na spolužáka, kamaráda, rodiče, udělat něco pro  někoho  druhého  s láskou, tak to se nám, v úterý 25. 10.2022, podařilo na jedničku s hvězdičkou!

                                                                             Mgr. Soňa Švrčinová